Bokbierweekend 2023 - 10 Heerlijke Bokbieren op de Tap

bokbier weekend

Het jaarlijkse Bokbierweekend staat voor de deur en bij de Twentsche Foodhal maken ze zich klaar om bierliefhebbers te verwelkomen. Het bokbierweekend vindt plaats van 19 tot en met 22 oktober 2023. Dit jaar belooft een smaakvolle ervaring te worden, met maar liefst 10 verschillende bokbieren op de tap.

Hier is een overzicht van de bokbieren die je kunt verwachten tijdens het bokbierweekend:

  1. Gulpener Herfstbok: Deze bok wordt gekenmerkt door bittere ondertonen en een vleug van karamel. Perfect in balans tussen bitter en zoet, met intense complexiteit en tonen van ingekookte fruitstroop en kruiden.
  2. Gulpener IJsbock: IJsbock dankt zijn naam aan de unieke brouwtechniek waarbij het bier wordt gekoeld tot -20 graden Celsius. Dit resulteert in een krachtig bier met een verrassend volle smaak.
  3. Stanislaus Bockie Wonderland Dubbel Bock: Een makkelijk doordrinkbare bock met een lichte zoetheid, vleugjes kaneel en een snufje rookmout – perfect voor de donkere herfstdagen.
  4. Othmar Weizen Dubbelbock: Een warme, zoete bock met karameltonen, verrijkt met extra tarwemout voor een romige Weizen-achtige smaak.
  5. Buurse Bier Dubbelbock: Een traditionele ondergistende Bock uit Twente, met een volle body en romige schuimkraag.
  6. Richters Please Don’t Feed the Goat Dubbel Bock: Een heerlijke ondergistende Bock met een vleugje op turf gerookte mout.
  7. De Smokkelaar Valley of the Deer Speyside Wiskey Tourmintoul Dubbelbock: Een complex bier met tonen van koffie, alcohol, pure chocolade, zoethout en een lichte zuurgraad.
  8. Brouwersnös Proef van de BrouwersBock: Met toevoeging van appelstroop voor een verrassende combinatie met de moutige en caramelachtige smaak van bokbier.
  9. Gallivant Bocktopussy: Een rijke Dubbelbock met een donkere en volle smaak.
  10. Davo Weizenbock: Een bekroonde Weizenbock met een dieprode kleur, frisse bananengeur en een verwarmend karakter dankzij de gebrande mout en alcohol.

Voor de echte bierfanaten is er een bierstrippenkaart beschikbaar. Voor slechts €20 euro kunnen bezoekers 5 speciaalbieren kiezen voor slechts €4 euro per speciaalbiertje. Op de laatste avond, 22 oktober, wordt het weekend afgesloten met livemuziek. Reserveren wordt sterk aanbevolen voor het bokbierweekend. Proost op een smakelijk en gezellig Bokbierweekend!