Italië én ondernemen: de passies van Dorine

Italiaanse keuken in Enschede

De lekkerste gerechten uit Italië aan Enschede en omstreken laten proeven. Daar slaagt Dorine al een hele tijd in. Haar Italiaanse roots en liefde voor organiseren zorgden ervoor dat ze in 2019 begon met haar bedrijf Evento Perfetto. Sinds 2022 kunnen we van haar Italiaanse keuken genieten in de Twentsche Foodhal in Enschede.

De pizzaoven bij Evento Perfetto staat geen moment stil. Zelfgemaakt deeg en de meest verse ingrediënten zorgen ervoor dat gasten iedere keer weer bij Dorine terugkeren. En daar is ze trots op. “Voor die pizza’s hebben we zelfs cursussen gevolgd, daar zit echt veel werk in. Dat ze in zo’n korte tijd voor een vast publiek hebben gezorgd, vind ik heel bijzonder.” Maar Dorine tovert nog veel meer mooie gerechten uit haar Italiaanse keuken in Enschede, denk bijvoorbeeld aan huisgemaakte focaccia, spaghetti carbonara (zoals hij hoort met guanciale én zonder room!) of spaghetti aglio, olio e peperoncini.

De gerechten die worden geserveerd zijn traditioneel, maar krijgen wel een eigen twist. “Mijn vader komt van Sardinië, de liefde voor Italië is daarom heel groot. Het is zo’n veelzijdige keuken, met veel klassiekers, maar ook ruimte voor eigen invulling.” Doordat ze in haar Italiaanse restaurant een kleine kaart voert, is Dorine is staat om heel veel zelf te maken. “De gerechten wisselen regelmatig en ieder weekend hebben we een special, er is dus altijd iets om voor terug te komen”, vertelt Dorine.

Van gehandicaptenzorg naar pizza’s

Dat Dorine nu dagelijks in de keuken staat is wel even wat anders dan ze lange tijd deed. Ze werkte namelijk zo’n twintig jaar in de gehandicaptenzorg en nog eens tien jaar in het speciaal onderwijs. Omdat voor mensen zorgen altijd al in haar zat, organiseerde ze regelmatig etentjes voor familie en vrienden. “Ik wilde stiekem eigenlijk altijd al iets doen met dat ‘organiseren’. Toen ik 53 was dacht ik: nu of nooit.” Ze startte haar bedrijf en verzorgde Italiaanse catering voor particulieren en bedrijven.

Al snel merkt Dorine dat catering op locatie wel veel energie vraagt en ook fysiek zwaar is. In een eerder stadium is ze al eens bij de Twentsche Foodhal wezen kijken, als ze in 2022 een mail krijgt om te komen praten, hoeft ze niet lang na te denken. “De losse sfeer die in de Foodhal heerst, past bij Evento Perfetto. Je zit hier niet zo opgeprikt, maar hebt veel meer vrijheid. Daarnaast merkte ik dat een eigen onderneming ook best een eenzaam bestaan is. Hier zijn de andere keukens misschien concurrenten, toch voelt het als een team. Als ik iets nieuws maak, laat ik het iedereen even proeven. We sparren onderling en organiseren ook dingen samen. Ik kan hier mijn creativiteit kwijt en de andere ondernemers zijn echt een klankbord voor me.”

Organiseren met familie

Inmiddels is haar man Ludo een vast onderdeel van het team in de Foodhal. En ook andere familieleden helpen geregeld een handje mee. Juist omdat haar familie zo belangrijk is, heeft Dorine besloten om minder catering te doen en zich vooral te focussen op de Foodhal. “Het loopt hier heel goed, daarom zijn we ook workshops gaan geven. Heel leuk om te doen! En van het koken in de Foodhal krijg ik een voldaan gevoel, juist omdat ik hier ook rechtstreeks contact met de gasten heb. Grappig genoeg komen vooral veel kinderen nog even vertellen dat hun gerecht lekker was. Laatst bracht een klein jongetje zijn pizzaplank terug met de woorden: ‘het was verrukkelijk’. Daar word je toch blij van?!”

En gelukkig kan Dorine ook haar organisatietalent bij de Foodhal kwijt. Dat krijg je er namelijk niet zomaar uit. “Ik blijf het leuk vinden om te ondernemen en te organiseren. Zo heb ik er er samen met een collega-keuken bijvoorbeeld voor gezorgd dat we dit jaar toch weer meededen aan het Stoer Voer Festival en ik help ook graag bij activiteiten binnen de Foodhal voor scholen, dat doen we in samenwerking met Kids4Twente. Ik houd in elk geval van verandering, dat houdt me scherp. En gelukkig is verandering er bij de Foodhal genoeg.”

 

Beste pizzz in Enschede