Nieuwe speeltuin, Lazy Sunday en Bengelfestijn

Uit eten met kinderen enschede

Laagdrempelig genieten, daar staan we bij de Twentsche Foodhal voor. En dat betekent voor ons ook dat kinderen hier meer dan welkom zijn. Want als zij genieten, worden ouders alleen maar blijer, toch? Uit eten met kinderen in Enschede? Onze nieuwe speeltuin, de Lazy Sunday én het Bengelfestijn laten zien hoe kindvriendelijk De Foodhal is. We vertellen je er in deze blog meer over.”

Een fijne speelhoek in De Foodhal hebben we al jaren. Maar wij zouden de Twentsche Foodhal niet zijn als we niet nóg meer uitpakken. Daarom hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe speeltuin naast ons terras. Want als we van één ding allemaal blij worden, is het wel van buiten zijn. Toen we de kans kregen om dit deel erbij te huren, hebben we die met beide handen aangegrepen. Ook in de zomer is De Foodhal nu dé plek voor het hele gezin, met zon- en schaduwplekken, overzicht en heel veel ruimte. Eigenaar Erik Wooldrik: “Wat dat betreft verschilt onze locatie natuurlijk enorm van de Oude Markt. De kinderen kunnen hier alle kanten op, zonder dat je het gevoel hebt dat je ze continu in de gaten moet houden. En als ouder weet ik zelf: als de kinderen zich vermaken, zit je er zelf ook een stuk relaxter bij.”

Voor iedere kritische eter

Maar er is meer. In de keukens wordt al jaren rekening gehouden met kleine smulpapen. Die acht verschillende keukens betekenen namelijk ook dat er voor iedereen wel iets te eten is. Zelfs de meest kritische kinderen komen hier aan hun trekken. Van poffertjes tot Spaanse friet en van sushi tot spareribs. Geen discussies over waar te eten, want bij De Foodhal is keuze genoeg voor het hele gezin. Erik: “Het voordeel van bestellen bij die verschillende keukens is ook dat kinderen niet verplicht stijf aan tafel moeten blijven zitten. Een beetje ravotten mag hier wel. We hopen dat iedereen van jong tot oud zich hier welkom voelt.”

Uit eten met kinderen enschede / twente

Lazy Sunday

En zoals we al zeiden, we trekken onze visie graag goed door. Omdat zondag naar onze mening een echte familiedag is, hebben we een tijdje geleden Lazy Sunday in het leven geroepen. Erik: “Van 15.00 tot 18.00 uur zijn er iedere zondag begeleidde kinderactiviteiten. Van samen spelletjes spelen tot gezellige knutselmiddagen. Ouders kunnen onbezorgd van hun eten en drinken genieten, terwijl de kinderen zich samen vermaken. Daar wordt onwijs goed op gereageerd, zowel door de ouders als de kinderen.”

Uit eten met kinderen enschede

Bengelfestijn

Eigenlijk is De Foodhal dus altijd een kinderparadijs, maar wil je nog een tandje meer? Omcirkel dan zondag 16 juni maar alvast in de agenda. Op het terrein van de Performance Factory vindt dan namelijk het Bengelfestijn plaats. Erik: “Samen met Yvette Bosch van Vettt zijn wij de grote aanjager van dit evenement. Er is van alles te doen die dag, wij zorgen zelf voor eten en drinken voor alle kinderen. Er zijn ijsjes, er is een snoepkraam en tussen 12.00 en 16.00 uur geven we sushi-workshops.” Yvette: “We hebben inderdaad een heel mooi programma speciaal voor de Twentse kids. Bijna alle huurders van de Performance Factory doen mee. Het Bouwlab verzorgt een workshop drukken met Lego, Carlito the Barber creëert de mooiste kapsels, dansschool Al Hayat zorgt ervoor dat kinderen dansend het terrein over gaan en kinderen kunnen meedoen aan een escape room van Room Escape. Er zijn voetbalclinics die georganiseerd worden door Alifa en bij Elevation Freerun leer je je eerste freerun moves. Er is echt voor elke leeftijd iets te doen. Van een ballonclown tot schminken en van muziekworkshop tot skaten.” En volgens Yvette worden ook de ouders en grootouders niet vergeten. “Er zijn schermen waarop het EK voetbal te zien is en uiteraard kan iedereen z’n hart ophalen in De Foodhal.” Het hele programma van het Bengelfestijn is hier te vinden.

Een unieke plek in Twente

Vettt weet De Foodhal overigens niet alleen voor dit evenement te vinden. De samenwerking gaat al veel langer terug. Yvette: “Vettt richt zich op ouders in Twente. Op het platform geven we tips voor plekken die kindvriendelijk zijn. De Twentsche Foodhal is een plek die best uniek is in Twente. Er zijn activiteiten, kinderen hebben hier niet dat ‘wachtgevoel’, dat maakt dat De Foodhal heel vrij voelt. Er is een spelletjeskast, er liggen kleurplaten. Dat maakt dit echt een plek om uit eten te gaan met kinderen in Enschede. Er is echt voor elk wat wils. Ik merk zelf dat mijn kinderen hier heel makkelijk contact leggen met andere kinderen. Laatst zat mijn dochter zelfs ineens bij een ander gezin aan tafel, omdat ze het zo gezellig had met een meisje in de speelhoek. Wat dat betreft geeft deze locatie zelfs een beetje een vakantiegevoel. Met een kinderwagen tussen de tafels door gaat hier prima en er is zelfs een kolfruimte. Dat is veel restaurant niet het geval. En niet onbelangrijk, na een middag shoppen loop je hier vanuit het centrum zo naartoe. Daarom raden we De Foodhal al veel langer aan via ons platform.”