‘De gezelligheid van de Twentsche Foodhal past perfect bij VroegZat'

vroegzat enschede

Het begon ooit als een vroeg feest in Twente. Maar inmiddels toeren Rob Rolefes en Collin Vaneker met hun concept VroegZat door heel Nederland. Het vijfjarig jubileum werd deze maand gevierd bij ons in de Twentsche Foodhal. Rob: “De Foodhal past heel goed bij ons concept, de nisjes geven een hele gezellige sfeer.”

Wie al eens een kaart kocht voor VroegZat had het kunnen weten. Een jubileum zomaar voorbij laten gaan? Dat laten Rob en Collin niet gebeuren. Er werd, zoals eigenlijk iedere editie, uitgepakt. Met gigantische taarten in de vorm van augurk met boterhamworst, Glanerbrugse tapas en slingers in iedere hoek van de Foodhal was deze editie van VroegZat een ware dansende kringverjaardag.

Geen vierkante zaal

Zo’n jubileum is natuurlijk een mooi moment voor een terugblik. Want het feest begin maart was alweer de zevende editie van VroegZat die plaatsvond in de Twentsche Foodhal in Enschede. Rob: “We zijn ooit begonnen met VroegZat in ’t Bölke. Die locatie paste echt bij het feestje, het was huiselijk en gezellig.” Als ’t Bölke in coronatijd definitief de deuren sluit, moeten Rob en Collin op zoek naar een nieuwe locatie. “We dachten niet meteen aan de Twentsche Foodhal als feestlocatie, maar toen we de mogelijkheden zagen werden we heel enthousiast. Het is natuurlijk geen vierkante zaal, zoals we die veel kennen. Deze plek geeft dankzij alle nisjes een beetje het gevoel van een middelbare school. Gasten keren iedere keer terug op hun ‘eigen’ plekje, zoals je dat vroeger ook in de aula op school had.”

Alles is hier mogelijk

Volgens Rob hielp het enorm dat Erik Wooldrik, de eigenaar van de Foodhal, een echte ondernemer is. “Alles is mogelijk, Erik wil alles faciliteren. In ’t Bölke hadden we dat ook, daardoor voelde dit echt als thuiskomen.” Daarbij komt nog eens het feit dat de Twentsche Foodhal voor bezoekers een praktisch voordeel meebrengt. Rob: “Ons feest begint om 19.30 uur, dus als de mensen iets eerder vertrekken, kunnen ze eerst een hapje eten in de keukens van de Foodhal en daarna meteen lekker feesten.”

Na iedere editie vindt er een evaluatie plaats, waardoor het feest eigenlijk elke keer beter wordt. “We komen natuurlijk veel bij poppodia, dan is er een kleedkamer en een backstagemanager die verantwoordelijk is. Bij VroegZat in Enschede is dat net iets anders, we vliegen hier alles in. Dat vraagt soms wat regelwerk, maar inmiddels loopt het heel soepel. Juist omdat er zo goed wordt meegedacht.”

vroegzat enschede

Altijd uitverkocht

Voor VroegZat in de Foodhal worden er zo’n achthonderd kaarten verkocht. Een paar keer met je ogen knipperen en alle kaarten zijn uitverkocht. Dat betekent overigens niet dat het in Enschede voor de organisatoren het makkelijkst is. “In bijvoorbeeld Hilversum komen de mensen al dansend binnen. In Enschede zijn ze iets minder ‘los’, maar dat geeft juist ook een mooie uitdaging. Uiteindelijk is het altijd groot feest, daar zijn we heel trots op.” Een grotere locatie? Daar denkt de organisatie geen moment over na. “Ons concept gaat gepaard met die kleine kneuterigheid, daar past deze plek perfect bij.” Gelukkig moeten we dus nog heel wat vroege feestjes verwachten!

Jouw evenement organiseren bij de Twentsche Foodhal? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

vroegzat Twentsche Foodhal