Stichting Consent: ‘De Twentsche Foodhal zorgt voor verbinding’

bedrijfsfeest organiseren enschede

Na een heerlijke zomervakantie, weer fris beginnen aan een nieuw schooljaar. Stichting Consent weet als geen ander hoe ze dat moeten doen. De stichting beheert alle openbare basisscholen in de gemeenten Enschede, Oldenzaal, Losser en Dinkelland en nodigt alle medewerkers al drie jaar op rij uit bij de Twentsche Foodhal voor een gezellige borrel.

Verbinding creëren. Daar gaat het allemaal om, legt managementassistent Manon Vorgers uit. “We zijn bij Consent met een grote groep mensen. Er zijn niet veel momenten waarop de collega’s elkaar allemaal zien, maar we vinden verbinding met elkaar wel heel belangrijk.” Oorspronkelijk was er een nieuwjaarsborrel, maar drie jaar geleden ontstond het idee om de borrel te verplaatsen naar het nieuwe schooljaar. Manon: “We merkten dat de collega’s zowel privé als op het werk al erg druk zijn met feestjes in december en januari, daarom zijn we naar een ander moment gaan zoeken. Aan het begin van het nieuwe schooljaar is het energieniveau weer hoog, daarom leek dat ons een goed moment.”

Voor elk wat wils

Het volgende doel? Een locatie voor zeshonderd medewerkers vinden, waar een kleinschalig bedrijfsfeest kan worden gegeven dat binnen het budget past. Al snel verschijnt de Foodhal op de radar. “Een plek die eigenlijk heel goed bij het doel van deze borrel en bij Consent past. De Twentsche Foodhal zorgt namelijk ook voor verbinding tussen alle verschillende keukens en smaken. Consent legt juist de verbinding tussen alle collega’s vanuit de verschillende scholen. De Foodhal biedt diversiteit, er is voor iedereen wel wat te kiezen, dat is ook zo bij ons. Alle scholen hebben een eigen identiteit.” Uiteindelijk is de hele Foodhal exclusief beschikbaar voor Consent. Bij mooi weer kunnen medewerkers het terras op, bij slecht weer gaat de lobby open.

Uit handen genomen

Het eerste feest beviel zo goed, dat er in 2023 opnieuw voor de Foodhal werd gekozen. Manon: “Wij hoefden bijna niets te doen, de organisatie werd ons echt uit handen genomen. Zelfs een dj werd geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen, was uitnodigingen verzorgen. De samenwerking was echt heel prettig.” Het doel van de borrel was: ontmoeten en verbinden. En precies dat zien Manon en collega’s ook gebeuren. “De hal was goed gevuld met medewerkers, waardoor het er al direct gemoedelijk uitzag. De laagdrempelige sfeer zorgde bijna voor een soort reünie-gevoel. Er zijn namelijk veel mensen die eerst op de ene school werkten en vervolgens van school zijn gewisseld. Zij komen elkaar op zo’n borrel weer tegen.”

Complimenten

Consent krijgt in die twee jaar de nodige complimenten over de ‘nieuweschooljaarborrel’. “We krijgen echt regelmatig terug dat het zo gezellig is”, vertelt Manon. “Het leukste vond ik misschien wel dat een nieuwe medewerker vertelde dat hij het heel jammer vond dat hij niet bij de borrel kon zijn. Hij had namelijk gehoord dat het ‘legendarisch’ was. Grappig genoeg was er toen nog maar één editie geweest.” Ook in september 2024 ontmoeten medewerkers van Consent elkaar weer in de Twentsche Foodhal. En als het aan Manon ligt, blijft dat de komende jaren zo. “Het is nu al een soort traditie geworden waar onze collega’s naar uitkijken.”

Ook een zomerborrel of bedrijfsfeest in Enschede organiseren? Neem gerust contact op met de Twentsche Foodhal, we bespreken graag de mogelijkheden!