
Een goede buur is beter dan een verre vriend, toch? Niet zo gek dus dat de medewerkers van woningcorporatie Domijn graag bij de Twentsche Foodhal over de vloer komen. “We gebruiken de Foodhal als kantine, maar ook als werkplek of vergaderruimte”, leggen directiesecretaresses Laura Derkman en Myrthe Bakker uit. “Ook organiseren we hier evenementen, omdat we ons hier thuis voelen.”
Eigen vergaderruimtes hebben ze genoeg bij Domijn, maar toch lopen medewerkers voor een werkoverleg regelmatig een deurtje verder. Want bij elkaar in het pand zitten heeft behoorlijk wat voordelen. Myrthe: “De sfeer is hier perfect voor informeel overleg. Je hebt hier het gevoel dat je in een café zit. Even weg van je werkplek dus, maar dan wel letterlijk om de hoek. Dat blijf ik bijzonder vinden.” Ook tijdens de lunch zijn de beide dames en hun collega’s regelmatig in de Foodhal te vinden. Laura: “Als iemand een jubileum viert of afscheid neemt, is dit vaak de plek waar collega’s samenkomen.”
Voor elk wat wils
Domijn organiseert regelmatig evenementen bij de Twentsche Foodhal. De woningcorporatie telt zo’n 275 medewerkers en dan is het fijn als er opties zijn. Myrthe: “Er is hier heel veel mogelijk qua eten. Er is voor elk wat wils. Daarnaast zijn er genoeg ideeën om het toch telkens net iets anders aan te pakken.” Tijdens de jaarlijkse zomerbarbecue passen de verschillende keukens hun menu aan. Zo is er genoeg keuze, en kunnen gerechten snel worden geserveerd. In 2024 was het tijdens het evenement zulk mooi weer dat Chris van Little Texas zijn grill naar buiten verplaatste om daar het vlees te bereiden.
Laura: “Tijdens onze kerstbijeenkomst was de opzet weer net iets anders. Vorig jaar organiseerden we een kerstmarkt in de centrale hal en was er na afloop een borrel in de Foodhal. Dit jaar stond er een dj en werd er gedanst. In zo’n geval regelt de Foodhal ook de dj.”

Goede reacties
Ook voor Donders Mooi Domijn was de Foodhal de ideale uitvalsbasis. Laura: “Op die dag nemen de collega’s een kijkje in de keuken bij elkaar. Medewerkers wisselen tussen workshops die laten zien wat een ander team eigenlijk doet. Tussendoor hebben we hier een hapje en een drankje gedaan. Je merkt dat collega’s zich dan heel makkelijk mengen.”
Dat de locatie bevalt onder collega’s én werkrelaties is inmiddels wel duidelijk. En dat blijkt ook uit de reacties die bij Domijn binnenkomen. Laura: “Een paar keer per jaar is er een netwerkbijeenkomst van WoON, een overkoepelende organisatie die huurdersbelangen behartigt. Het was eigenlijk de bedoeling dat die bijeenkomst iedere keer bij een andere corporatie werd georganiseerd. Maar omdat iedereen de Foodhal zo waardeerde, vindt die nu nog een keer hier plaats. Die informele setting werkt juist voor het netwerken heel goed.”

Laagdrempelig
Myrthe en Laura omschrijven de Foodhal als laagdrempelig. En dan gaat het niet alleen om de locatie. Het afstemmen met eventmanager Romy Lutjen verloopt soepel. Myrthe: “Inmiddels kent zij onze wensen goed en na elk evenement evalueren we nog even.” Laura voegt toe: “En ik vind het echt een meerwaarde dat Romy tijdens het evenement aanwezig is. Zo kan zij direct bijsturen als dat nodig is.”
Alle facetten samen zorgen ervoor dat Domijn nog altijd graag bij de Foodhal aanklopt. Myrthe: “We voelen ons hier thuis. Precies dat gevoel willen we ook aan onze huurders geven. Wat dat betreft hebben we dus dezelfde visie, misschien past de Twentsche Foodhal daarom wel zo goed bij ons!”
Ben jij benieuwd wat de Twentsche Foodhal voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.
