Bekijk nieuws-overzicht

Kijkje in de Keuken bij Tinkus

In de rubriek Kijkje in de Keuken leer je de mensen van de Twentsche Foodhal persoonlijk kennen. Deze keer: Gina Bruning van Tinkus.

Gina, vertel eens iets over jezelf.
“Mijn naam is Gina Bruning. Ik ben geboren en opgegroeid in Bolivia, en eigenlijk advocaat van beroep. Voor mijn studie Internationaal Recht kwam ik negen jaar geleden naar Nederland, en voor de liefde ben ik gebleven. Hoewel ik dus juridisch geschoold ben, wilde ik altijd liever een culinair beroep uitoefenen, omdat koken een grote hobby van me is. Ik liep al een tijdje met plannen rond om met een foodtruck te starten, toen ik op Facebook las dat de Twentsche Foodhal aspirant koks zocht met een interessant keukenconcept. Dat was een buitenkans voor mij. Ik heb toen meteen gereageerd met mijn plan voor Tinkus – een keuken met authentieke Boliviaanse gerechten. Ik mocht mijn idee pitchen en kon tot mijn grote blijdschap starten.”

De Boliviaanse keuken is hier niet zo heel bekend hè?
“Nou, ik heb onlangs voor een grote lunchcatering in de Twentsche Foodhal iets gedaan met quinoa. Quinoa is heel hip tegenwoordig, maar komt oorspronkelijk uit Bolivia. Het hoort echt bij onze cultuur. Maar ik laat mensen natuurlijk ook graag kennis maken met onbekende, maar echt Boliviaanse gerechtjes. Zoals Salteñas: pasteitjes met een heerlijk gekruide vulling. Gasten zijn daar altijd heel enthousiast over. En dat is zo leuk, dat mensen je na het eten komen vertellen hoe lekker het eten was. Dan weet je waar je het voor doet. Want ik stop er veel tijd in, bereid alles met de hand en laat speciaal kruiden uit Bolivia hier naartoe sturen.”

En dan nog even, Tinkus, wat betekent dat?
“Tinkus is een traditionele Boliviaanse dans. Een heel kleurrijk schouwspel. Het idee achter de dans is dat twee mannen een soort symbolisch gevecht voeren. Voor een vrouw bijvoorbeeld. Ik vond die naam ook heel goed passen bij mijn keuken. Ten eerste natuurlijk omdat ik ook traditionele Boliviaanse gerechten serveer. Maar misschien nog wel meer omdat de stap vanuit de juridische wereld naar het koken, waar mijn passie ligt, ook een soort strijd is geweest. En ik ben heel blij dat ik die ben aangegaan.”

Deel dit nieuwsbericht: