Bekijk nieuws-overzicht

Kijkje in de keuken bij Daddy Cool & The Rockin Kitchen

In de rubriek Kijkje in de Keuken leer je de mensen van de Twentsche Foodhal persoonlijk kennen. Deze keer: Fraenk Christoffel van Daddy Cool & The Rockin Kitchen.

Fraenk, Daddy Cool, dat ben jij toch? Hoe kom je aan die naam?
“Dat is geen verwijzing naar het nummer van Boney M., zoals veel mensen denken, maar naar het feit dat mijn zoons mij wel een coole vader vinden. Zij hebben die naam bedacht. Ik ben met mijn tatoeages en hobby’s als vechtsporten geen typische vader.”

En die Rocking Kitchen? 
“Dat is een referentie naar mijn muzikale zoons, die met hun bands Ten Times A Million, Vandenberg’s Moonkings en The Road Home over de hele wereld spelen. En ook mijn vader speelde in een band. En daarmee is het ook een knipoog naar de Indo-rock. Want we zijn tenslotte een Indonesische keuken, die swingende gerechten met heel veel smaak aan de gasten serveert.”

Hoe ben je in de foodwereld gerold?
“Ik zit al 40 jaar in de horeca, en ik ben in 2016 met een foodtruck begonnen. Dat nam meteen een grote vlucht omdat we een beetje de grenzen opzochten van de foodtruckwereld. We dachten: alles is al een keer gedaan, iedereen heeft hamburgers, pulled pork, dat soort dingen. Nou, laten wij dan beginnen met authentiek Indonesisch eten. En mijn jongens, die dus uit de muziek komen, hebben mij flink geholpen met het bedenken van het concept. Zij zeiden: pa, weet je, je moet nadenken als een band. Ik was namelijk erg teleurgesteld dat ik niet op een groot festival stond. En toen zei mijn zoon Luke: pap, een beginnend bandje staat ook niet meteen op Lowlands. En toen dacht ik, ja dat is waar, dat klopt. Inmiddels bellen mensen van te voren naar festivals om te vragen of wij er staan. We hebben fans!”

Dus je doet ook nog steeds foodfestivals?
“Ja zeker. Je kan ons naast ons vaste stekkie hier in de foodhal ook tegenkomen op festivals als Stoer Voer.”

En wat kunnen de gasten van Daddy Cool in de foodhal verwachten?
“Onze tagline is Indonesian food that rocks. We bieden authentiek Indonesische gerechten die soms nog helemaal het recept van mijn oma en moeder volgen. Dan moet je dus denken aan sateh, gado gado, rendang en geroosterd buikspek. Maar we hebben de kaart aangevuld met creatieve zelfbedachte fusiongerechten zoals een wrap hete kip met komkommer, ananas en smokey hot sauce. Met een kwaliteit zoals je die alleen in de beste indonesische restaurants vindt, maar dan in een ongedwongen foodhal setting. En voor al onze gerechten geldt: het moet lekker zijn. En om dat te bereiken gaan we ver: biologische producten, het beste vlees. Dan verdienen we maar wat minder, die kwaliteit moet staan.”

Deel dit nieuwsbericht: