Bekijk nieuws-overzicht

Kijkje in de Keuken bij Little Ribhouse Texas

In de rubriek Kijkje in de Keuken leer je de mensen van de Twentsche Foodhal persoonlijk kennen. Deze keer: Christiaan van Rossum van Little Ribhouse Texas.

Hoi Christiaan. Vertel eens: wie ben jij, en wat is jouw rol bij Little Ribhouse Texas?
“Mijn naam is Christiaan van Rossum. Ik ben de chef-kok bij Little Ribhouse Texas. Ribhouse Texas voert een Europese menukaart met een Amerikaanse grill in country-style. We zijn vooral bekend om onze steaks en onze ribs.”

Er zijn in Nederland wel meer Ribhouse Texas. Zijn jullie daar mee verbonden?
“Dat klopt. Er zijn nog zes ‘grote’ Ribhouses, franchises die volgens hetzelfde concept werken. Onze Little Ribhouse Texas is verbonden met Ribhouse Texas Boekelo. Dat wil zeggen: we hebben dezelfde eigenaar. En veel van ons personeel werkt ook in Boekelo. Dat gold ooit ook voor mij. In Boekelo was ik in de keuken de kok van ‘de koude kant’. Dus ik deed de desserts en voorgerechten daar. Toen in 2017 de kans zich voordeed om een keuken te openen in de Twentsche Foodhal, hebben we die vanuit Boekelo gepakt. Ik ben toen Litte Ribhouse Texas in de Enschedese foodhal gaan aansturen.”

Is er veel verschil tussen jullie restaurant in Boekelo en Little Ribhouse Texas in de foodhal?
“Qua type bezoekers zie ik eigenlijk geen verschil. Mensen willen graag lekker eten. Iets dat in Boekelo en in Enschede kan. Natuurlijk is het wel zo dat de sfeer in Enschede een stukje minder statisch is: de gasten lopen gezellig door elkaar.
De gerechten in Enschede zijn gebaseerd op die in Boekelo. Dus met een nadruk op onze ribs en steaks, want daar zijn we nu eenmaal erg goed in. Maar omdat we in een foodhal opereren zijn de gerechten wel iets kleiner en simpeler, want ze moeten sneller klaar kunnen zijn. En we wisselen in de foodhal elke drie maand van menukaart, zodat gasten kunnen blijven variëren.
Wat natuurlijk ook anders is, is dat we hier in de foodhal met andere keukens te maken hebben. Maar in het afgelopen jaar is wel gebleken dat de samenwerking met de andere ondernemers heel goed is. Zo goed zelfs dat we samen met twee andere ondernemers een extra burger- en lunchkeuken zijn begonnen in de foodhal: Bij de Burger.”

De foodhal hecht veel waarde aan lokale producten. Jullie ook. Vertel daar eens wat over.
“Ja dat vinden wij ook belangrijk. Lokaal voedsel is eerlijker voedsel. Je weet waar het vandaan komt. Daarnaast is de CO2-uitstoot lager als je ingrediënten van dichterbij haalt. Voorbeeldje? Ons Black Angus rundvlees komt van Harry’s Farm, uit het Reggedal. Dat is dus een lokale Twentse leverancier. En het transport van het vlees gebeurt met elektrische bestelauto’s. Dat maakt het vervoer zo goed als CO2-neutraal.
Daarnaast halen we bijvoorbeeld ook onze aardappels lokaal. En zo willen we in de toekomst nog veel meer lokaal gaan inkopen. Maar 100% gaat het nooit worden. Zo hebben we gamba’s op het menu staan. Die kun je natuurlijk niet lokaal betrekken.”

En tenslotte: wat kunnen bezoekers de komende tijd verwachten van Little Ribhouse Texas?
“Ik wil de komende tijd iets meer luxe gerechtjes gaan uitproberen. We merken dat daar wel vraag naar is. Maar voor de rest denk ik niet dat er veel veranderd hoeft te worden. We draaien goed zoals het gaat, en de gasten zijn tevreden. Dus iedereen kan bij ons terecht voor de oude vertrouwde grill-gerechten en variaties daarop.”

Deel dit nieuwsbericht: