Bekijk nieuws-overzicht

Het mooiste terras van de Proef Eet!

Van 30 augustus t/m 1 september is het weer zover: Proef Eet Enschede 2019! Drie dagen lang gezelligheid, heerlijke gerechten & dranken op het meest relaxte terras van de Proef Eet.

De Twentsche Foodhal is gesloten van 29 augustus t/m 1 september. Op deze dagen verhuizen wij van de Hoge Bothofstraat naar het Ei van Ko in Enschede.
  • Vrijdag 30 augustus: 17.00 – 23.00 uur
  • Zaterdag 31 augustus: 13.00 – 23.00 uur
  • Zondag 1 september: 13.00 – 21.00 uur

EI VAN KO

Op het het Ei van Ko vind je het meest relaxte terras van Proef Eet, verzorgd door de Twentsche Foodhal. Een selectie van vijf keukens brengt de chille sfeer van de foodhal naar het plein voor het stadhuis aan de Langestraat. Je kan hier voor een paar Duyten per gerecht je keuze maken bij Bij de Burger, Daddy Cool Food (Indonesisch), De MelkbusFoodbar RAUW (vegan) en Imli (Indiaas). Een aantal keukens heeft voor de gelegenheid nieuwe verrassende gerechten op de kaart gezet, maar ook de vertrouwde lekkernijen uit de foodhal ontbreken niet. Uiteraard is er een gezellige bar en draagt een vinyl-dj met fijne tunes bij aan een heerlijk relaxte zomerse sfeer.

De gerechten

Imli – Bombay Pav (jurygerecht)
Verrassend lekkere kikkererwtencurry gegarneerd met koriander, chili en tamarinde (Imli) saus, op een zacht broodje geserveerd.
 
De Melkbus
Boeren Yoghurt – Keuze uit: aardbei & witte chocola of banaan, stroopwafel & karamel of Kiwi, bastogne & kaneelsuiker.
Smoothie – Keuze uit: aardbei, framboos of aardbei, kiwi & banaan.
 
Bij de Burger – Sweet BBB
Een (h)eerlijke Black Angus Burger van Harry’s Farm met brie, bacon en honing. Standaard belegd met sla, tomaat, rode ui, augurk en tomatensaus.
 
Daddy Cool – Sateh Java
2 stokjes Indonesische varkenshaassateh gegrild op duurzame kokosbriketten. Met lontong (blokjes koude kleefrijst), atjar tjampoer, gebakken uitjes en satehsaus.
 
Foodbar RAUW – Broodje Pulled BBQ “Chicken” (veganistisch)
Broodje met langzaam gegaarde pulled mushroom en huisgemaakte coleslaw.

Publieksprijs

Tijdens Proef Eet 2017 gaven keukens van de toen nog niet geopende foodhal voor het eerst een voorproefje van hun kunnen. Een eerste kennismaking met het Enschedese fijnproeverspubliek. Een kennismaking die beviel, want toen de publieksstemmen werden geteld, bleek dat Proef Eet-bezoekers de keukens van de Twentsche Foodhal het hoogst hadden gewaardeerd. Daarnaast werd de Twentsche Foodhal door de bloggerjury unaniem tot winnaar gekozen op basis van criteria als hotspotlevelkidsproof en instagramproof. Ook in 2019 gaan wij jullie weer verrassen met (h)eerlijke gerechten en een uiterst beste sfeer op het Ei van Ko!

Deel dit nieuwsbericht: