Bekijk nieuws-overzicht

Een duurzame wereld begint (in ons) lokaal

Waarom vinden we bij de Twentsche Foodhal lokaal voedsel zo belangrijk? We leggen het je graag uit.

Al onze keukens bereiden hun gerechten met minstens 30% lokale ingrediënten. En in de toekomst mikken we zelfs op 50%. Daar zit natuurlijk een filosofie achter. We heten niet voor de niets de Twentsche Foodhal en zijn trots op al het goede dat Oost-Nederland te bieden heeft. Dat dragen we graag uit.

Maar omdat wij zoveel mogelijk proberen te kiezen voor lokaal dragen wij ook bij aan een betere wereld. Dat zit zo. Omdat we een groot deel van onze leveranciers kennen, weten we dat ze – bijvoorbeeld – goed omgaan met hun dieren. Of zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruiken. En minstens zo belangrijk: omdat de producten niet van ver hoeven te komen, is de CO2-footprint een stuk kleiner. Dus aanschuiven in de Twentsche Foodhal is bijdragen aan een betere en duurzamere wereld.

Deel dit nieuwsbericht: