Bekijk nieuws-overzicht

De lokale ingrediƫnten van Tinkus

Bij de Twentsche Foodhal vinden we duurzaamheid en milieu uiterst belangrijk. Daarom is er een nadrukkelijke wens om zo veel mogelijk te werken met streekproducten. Hoe doe je dat echter als je een Latijns-Amerikaans restaurant hebt? Veel van de ingrediƫnten die benodigd zijn voor authentieke gerechten worden helemaal niet lokaal geproduceerd. Gina van Tinkus zag maar 1 oplossing: ze ging zelf kweken. Inmiddels verbouwt Gina bijvoorbeeld maar liefst negen verschillende pepers in haar eigen tuin. Van de Boliviaanse regenboogpeper tot aan de beter bekende JalapeƱos. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft lang niet elke peper heet te zijn, veel van de pepers worden dan ook puur als smaakmaker verbouwd zonder dat ze merkbare hitte aan de gerechten toevoegen. Uitschieters de andere kant op zijn er natuurlijk ook.

 

 

ENIGE BOLIVIAANSE RESTAURANT

 

Extra speciaal: Tinkus is het enige Ć©chte Boliviaanse restaurant in heel Nederland! Ze ontvangt gasten uit heel Nederland die geen genoeg kunnen krijgen van haar authentieke gerechten. Wat de Boliviaanse keuken zo leuk maakt? ā€œDe gerechten zijn allesbehalve saai.ā€ vertelt Gina. ā€œHet zijn lastige gerechten om te bereiden, het kost veel tijd. Maar de kruidige proeverijen die wij serveren zijn het helemaal waard.ā€ Kom jij binnenkort een Boliviaanse vorkje meeprikken?

 

Deel dit nieuwsbericht: