Bekijk nieuws-overzicht

Bestijg met ons de Mout Everest

De Mout Everest is een nieuw bier van Gulpener in samenwerking met bierbrouwerij Mommeriete. En wat voor één. Dit ondergistend, Imperial Amberblond bier heeft een krachtig moutkarakter, en is een stevige jongen in de buitencategorie. Bereid je goed voor…

Vanwege zijn nogal steile karakter is de Mout Everest misschien een bier waar jij je graag in etappes op voorbereidt. Dat snappen we en daarom hebben we samen met Gulpener een bierproeverijtje voor je in elkaar gezet dat als ideaal trainingsprogramma kan fungeren. Voor €10 bestel je drie prachtige speciaalbieren en daar krijg je de Mout Everest gratis bij.

Basecamp: Gerhardus Blond
Gerardus Blond is een sprankelend bitter kloosterbier met een kruidige smaakaanzet. Specerijen en hop geven dit licht zoete bier zijn rijke, ronde smaakbeleving.

De eerste klim: Ur-Hop
Gulpener Ur-Hop is een ongefilterd, eigenzinnig speciaalbier van lage gisting. Gebrouwen volgens de unieke brouwtechniek ‘dry hopping’. Bij dit ‘drooghoppen’ isde hop pas een week na het brouwproces toegevoegd om het hoparoma te verhogen.

Op weg naar de top: Plato 18.25
Plato 18.25 is een goudblonde en ongefilterde Imperial Lager met een stevig, maar uitgebalanceerd hopkarakter. Gulpener Plato 18.25 heeft zijn uitgesproken karakter verkregen door de toegepaste dry hopping techniek

De laatste meters: Mout Everest
Een stevig ondergistend bier van 14 vol% alcohol. Een imperial amberblond, met een krachtig moutkarakter, waaraan het bier de naam Mout Everest heeft te danken. Het romige en licht zoete, te danken aan de geselecteerde moutsoorten wordt in balans gebracht door gebruik van Europese hopsoorten.

Vanaf 8 februari verkrijgbaar. Mout Everest los bestellen? Dat kan natuurlijk ook gewoon!

Deel dit nieuwsbericht: